Mikä on hyvien housujen salaisuus?

Kuinka valita ne oikeat housut tai farkut ja farkkujen huolto sekä hoito-ohjeet.

Hyvät housut ovat pukeutumisen peruspilari

Farkku tai chino, carrot tai skinny, nainen tai mies - tilanteeseen oikein valitut, istuvat housut ovat pukeutumisen lähtökohta. Istumatyö, illanistujaiset, lentomatka ja esiintyminen vaativat kaikki sopivat housut. 

Tässä postauksessa kerron oikeiden housujen valinnasta ja kevään housuvalikoimasta, erityisesti farkuista. Myös farkkujen huollosta kerron alempana kaiken oleellisen!

Aikanaan, kun suunnittelimme laajaa housuvalikoimaamme, lähtökohta oli oma vaikeus löytää istuvia housuja. Molemmilla kauppiailla, minulla ja Pekalla, on haastavat alavartalot: minä olen kurvikas ja Pekka aikalailla H-mallinen. Joten jo 90-luvulla uraa aloittaessani, päätin että meillä tulee aina olemaan laadukas ja laaja valikoima housuissa.

Mutta se, että erikoisliikkeessä on hyvä housuvalikoima sekä naisille että miehille, on vasta puolet; myyjän täytyy myös tuntea valikoimansa hyvin.

Hyvien housujen salaisuus?

Miten meille Muotitaloon valikoituvat ne kaikkein parhaimmat, laadukkaimmat, mutta kohtuuhintaiset tuotteet? Jokainen sesonki on uutuuksien, mallien, laatujen ja merkkien tutkimista, sekä sovittamista ja koekäyttöä. Näin myyjä on joka päivä valikoimastaan ajan tasalla, kuten täytyykin. Lisäksi myyjän täytyy heti huomata, mikä malli asiakkaalle sopii - kukaan ei halua sovitella kymmeniä eri vaihtoehtoja, varsinkin miehillä parin ensimmäisen sovituksen aikana on osuttava kohdalleen.

Miehet huomio! Muotitalosta löytyy suosittuja, teknisien ominaisuuksien housuja - elastaani, elastomultiesteri, flexx ja spandex ovat pitkän ajan suosikkeja. Joustavat housut ovat helppohoitoiset ja päällä erinomaisen mukavat, ja joustomateriaalia löytyykin kaikista meidän housuista. Uudet tekniset materiaalit auttavat housua pysymään siistinä pidempään. 

Pikkutakin tai blazerin kanssa sopivat myös chinot tai siistit farkut. Kannattaa valita kapea lahje, sillä se on mukava käytössä ja pysyy siistimmän näköisenä kuin leveä.

Farkkumerkit miehille

Miesten housutaloista Mac, Alberto, Tommy Hilfiger ja Gant ovat yhä ehdottomia ykkösiä, juurikin tässä järjestyksessä meidän mielestämme. Mac kuuluu Euroopan suurimpiin housuvalmistajiin, Albertolla on suuri golfhousuvalikoima, eli suuremmat kokoluokka ja volyymi. Molempien merkkien kohdalla kokemus ja taito näkyvät, malleissa sekä laadussa.

Driver Pants, superhousut joissa on mukava tehdä istumatyötä

Mac Driver Pants chinot on miesten housujen mullistava uutuus. Materiaali on erittäin joustavaa ja se palautuu muotoonsa käytön jälkeen. Mac Modern Fit runko, kapea hyvä malli. Edessä viistotaskut ja oikeanpuoleisessa taskussa turvatasku vetoketjulla. Takana vaakataskut ja taskuissa on napit, chinoissa on vyötäröllä vyölenkit. Väri on tummansininen. Kauppias Pekan suosikkihousut!

Mac Driver Pants housut löydät TÄSTÄ

Jos polvipussit tai automatkan jälkeen pepusta lököttävät farkut kiristävät pinnaa, Mac Flexx saattaa olla ratkaisu sinullekin! Mac Flexx farkut ovat superjoustavat, ja niillä on Suomessa suuri joukko uskollisia käyttäjiä!  

Mac Flexx jousto on uusi innovaatio josta luvataan "80% elasticity, high recovery, authentic look". Flexx teknologia tekee materiaalista erittäin joustavan ja se palautuu muotoonsa käytön jälkeen. Farkussa on kapea hyvä malli ja kolme erinomaista väriä. Kuvassa oleva sininen rinse wash, musta ja tummansininen "blueblack". 

Mac Flexx farkkuihin voit tutustua TÄSSÄ

Jog´n Jeans, maksimaalinen mukavuus tyylistä tinkimättä

Jos mukavuus ja pehmeys ovat tärkeimmät vaatimuksesi on valintasi Mac Jog´n Jeans. Jog´n Jeans farkuissa on upea jousto josta on tullut jo legenda. Materiaali palautuu muotoonsa käytön jälkeen, tähän farkkuun ei tule polvipusseja. Farkku on selvästi ohuempaa ja pehmeämpää materiaalia kuin perusfarkku. Tämä lisää mukavuutta ja farkku sopiikin erityisesti kevääseen. Mac farkut on aina valmistettu luontoa säästävin menetelmin ja materiaaleina on käytetty kierrätyspolyesteriä ja kierrätyspuuvillaa.

Jog´n Jeans farkkuihin voit tutustua TÄSSÄ

Vartalotyyppi määrittää housun mallin

Monet asiakkaani kertovat, etteivät ole löytäneet itselleen hyviä housuja milloinkaan. Erityisesti naisvartalolle housujen löytäminen voi olla hyvinkin haastavaa, mutta useimmiten asiantuntemuksella löydämme kaikille helposti hyvät housut.

Luottamus asiakkaan ja myyjän välillä on tärkeää. Myyjän tehtävä on huolehtia asiakkaan vartalotyypille sopivat housut, ja ammattitaitoisen, kokeneen, valikoimansa tuntevan myyjän näkökulmasta tärkeintä onkin tietää asiakkaan vartalon tyyppi ja sen haasteet.

Varsinkin koon valinta voi olla haastavaa. Hyvä yleisohje on, että sovituksessa housujen tuntuessa liian mukavilta, kannattaa ottaa kokoa pienempi.

Liikkeestämme löytyy farkkumalleja jokaiselle vartalotyypille, ja ostoksilla kannattaakin kääntyä kauppiaan puoleen löytääksesi juuri sinulle sopivat farkut. Istuvuus, mukavuus ja laatu takaavat myös pitkäkestoisen käytön. Meillä liikkeessä on sekä kokoja että malleja laidasta laitaan.

Hyvien housujen salaisuus on kaavassa, mallissa ja suunnittelutyössä

Hyvien housujen salaisuus, se on kaavassa ja mallissa. Materiaalilla on osansa mukavuudessa, mutta kaava ja malli ovat ehdottoman tärkeitä. Muistathan, että mukavuus ja tyylikkyys eivät koskaan ole toisiltaan pois.

LAADUKAS MATERIAALI MAKSAA AINA ENEMMÄN JA KUN MALLISTON SUUNNITTELUSSA ON OLLUT MUKANA MYÖS MALLIMESTARI, SE TAKAA ISTUVUUDEN

Eritoten farkkujen kohdalla muutama kymppi lisää takaa hyvän laadun, joka myös kestää ja on hyvä päällä.

Kevään lähestyessä housu- ja farkkutarpeet muuttuvat

Yleensä keväällä vaihdetaan tennarien kanssa sopiviin nilkkamittaisiin farkkuihin. Lahkeissa on usein jotain erilaista: hapsuja, vetoketjuja, halkioita. Niinpä kauppaankin on saapunut keväinen farkkuvalikoima: paljon ohkaisempaa ja notkeampaa materiaalia; paljon vaaleutta pesussa ja tikkauksissa. Kevät 2023 on pehmeiden luonnonvärien sekä vahvojen värien aikaa.

More & More Colour Farkut löytyvät vaaleana roosana ja sähkönsinisenä. 

Colour farkkuihin voit tutustua TÄSSÄ

Erityisesti leveitä malleja on tänä keväänä paljon, muun muassa culotte- ja carrot-tyyliset housut ovat trendikkäitä.

Claire Woman Jancis farkut ova kauttaaltaan leveämalliset. Niissä on ihanasti istuva yläosa, joustava ja korkea vyötärö. Ohut materiaali sopii hyvin myös kesään. Jancis ei varsinaisesti ole farkku vaan mukavan pehmeä ja ohut farkkumainen housu.

Jancis farkkuun voit tutustua TÄSSÄ

Mac Rich Culotte farkuissa uutta on ihana raikas, hieman 80-lukua lainaava pesu. Mukavan pehmeä ja kulutettu materiaali tuntuu kevyeltä päällä. Lahje on leveä ja vajaamittainen. 

Tutustu Mac Rich Culotteen TÄSSÄ

Vaaleat värit kuuluvat tietysti kevääseen, mutta moni epäilee niiden kanssa vaatekaupassa - näkyykö läpi, suurentavatko vaatteet kroppaa? Tässäkin kannattaa kääntyä ammattitaitoisen myyjän puoleen, sillä oikein valitussa mallissa vaaleat värit eivät suurenna! Kannustammekin aina asiakkaitamme vaaleiden värien käyttöön kaikissa vaatteissa. Meille on myös valittu valkoiset farkku- ja housumallit, joista ei varmasti näy läpi. Materiaalit ovat silti pehmeitä ja hyvän tuntuisia!

Mac Rich Carrot on kasarityylinen farkku jonka vyötärö on korkea ja malli on nimensä mukaan porkkana. Tilaa on reisissä, polven kohdalla ja pohkeessa. Lahje kapenee reilusti. Malli sopii hyvin tiimalasivartalolle.

Tutustu Mac Rich Carrot farkkuun TÄSSÄ

Farkkumerkit naisille

Anna Montana on luottohousumerkkejämme. Kovassa käytössä vuodesta toiseen ovat wellness- ja jump in -farkut, jotka ovat aikuiselle naiselle täydelliset, oikein käytännölliset farkut.

Anna Montana Wellness Jeans on hyvin istuvat mukavauusfarkut. Vyötärö on korkea ja tilaa on reisille ja pohkeille. Materiaali on mukavan ohutta ja superjoustavaa. Wellness Jeans farkuissa on kuminauhavyötärö. 

Wellness Jeans farkkuihin voit tutustua TÄSSÄ

Mac on toinen luottomerkeistämme. Farkkuja ja housuja Macilta löytyy naisille ja miehille joka lähtöön, ja keväälle suosittelemme tutustumaan myös Mac Future 2.08 housuihin! Mac Future 2.08 easy active ja smart mallit taipuvat melkein mihin tahansa tilanteeseen. Nämä koristeelliset vapaa-ajan housut ovat monikäyttöisyyden huippuja - käytä lenkkipolulla, tai asusta juhliin!

Tutustu Mac Future Pant 2.08 housuun TÄSSÄ

Slimming, firming ja shaping

Meillä on myös hyviä slim-malleja. Mukavuusongelmaa ei ole, sillä meiltä löydät slim-mallit, joissa reidelle on tilaa. Slimming-efekti vyötäröllä tehdään leikkauksen avulla: etutaskun alle tehdään uusi leikkaus ja sauma. Vaikka slimming tiivistää vatsaa, se on pohjimmiltaan tukeva ja istuvuutta sekä mukavuutta parantava malli. 

Mac Rich Slim Chic farkkujen etuosassa, vyötärönauhan alla on vaakaleikkaus joka pehmeästi ja mukavasti slimmaa vatsanseutua. Jokainen sauma ja leikkaus on tarkoin harkittu. Värit sininen, vaaleansininen, must ja valkoinen. 

Tutustu Mac Rich Slim Chic farkkuihin TÄSSÄ

Hapsulahkeita ja vetoketjuja

Mos Mosh on aikuisen naisen farkkumerkki. Joskus törmää käsitykseen, että Mos Moshin koristellut farkut olisivat nuorten housuja, mutta ei! Mos Mosh farkut ovat erittäin laadukkaita ja niissä on aina jokin kiva yksityiskohta napeissa, tikkauksissa tai lahkeissa. Ei liikaa, vaan juuri sopivasti, niin että joka farkussa on jokin omanlaisensa juju. Myös Mos Moshilta löydät vetoketjullisia ja hapsullisia lahkeita. Malleja on moneen lähtöön: leveää, levenevää, suoraa, ja väreinä nyt keväällä ovat perinteisempien farkkuvärien lisäksi sähkönsininen ja pinkki!

Mos Mosh Farkut löydät TÄÄLTÄ

Jersey- ja trikookankaat ovat taas käytössä

Täydellisinä pese ja pidä -materiaaleina ne ovat huoltovapaita, ja meiltä saat trikoo- ja jerseyhousut myös juhliin ja toimistoon. Masain Piri jerseyhousut ovat yhdet tällaiset siistit ja ennen kaikkea tyylikkäät, älyttömän mukavat housut. Niissä on raskaampi kangas joka laskeutuu todella kauniisti. Masailta jerseykankaiset ja tyylikkäät ovat myös Paba bootcut-malliset housut, joiden juju on kaventavissa sivusaumoissa! Kysy henkilökunnalta lisää!

Masai trikoo- ja jerseyhousut ovat tyylikkäät ja mukavat. Pese ja pidä laadut helpottavat kiireistä arkea. 

Masai housuvalikoimaan voit tutustua TÄSSÄ

Inwear Zella Flat Pant housuissa on niin ikään kaventava sivusauma. Tässä on tyylikkäät housut vaikkapa toimistoon, joissa on kuminauhavyötärö! Laatu on loistava, nämä housut kestää.

Kuvassa vihreät Zella Flat Pant housut ja levenevälahkeiset Mos Mosh Everest Ave Jeans farkut.

Inwear Zella Classic pant on klassinen housumalli, jossa on korkea vyötärö ja täyspitkät lahkeet, eli juuri sopivasti kengän päälle laskeutuvat housut. Zella Classic Pant on juuri se vaatekaapin luottohousu joka sopii juhlaa, työhön ja on aina ajankohtaisen näköinen. Vyötäröltä löytyy myös tuplavyölenkit. Molempiin Inwearin housuihin kuuluvat jakut löydät myös meiltä.

Tutustu Inwear Classic Pant housuun TÄSSÄ

Värikkäät ja mukavat jokapaikan housut

Freequent Nanni housuja on neljässä herkullisessa värissä. Ne ovat leveälahkeiset ja kangas on pehmeää ja joustavaa, trikoomaista, mutta ryhdikästä. Jokaiseen väriin on yhteenkuuluva blazer, mutta Nanni toimii tosi hyvin myös irtohousuna. Hinta 59,95€ Kevään suosikkeja!

Tutustu Nanni sarjaan TÄSSÄ

Laajemman valikoiman löydät aina myymälästämme paikan päältä. Muistathan, että vastaamme aina ilolla kokotiedusteluihisi kaikilla sosiaalisen median kanavillamme tai sähköpostilla. Laita siis viestiä rohkeasti!

Huolla farkkujasi oikein

Farkkujen huolto ja hoito on hyvin yksinkertaista. Älä pese farkkujasi turhaan. Voit tuulettaa farkkujasi ulkona vaikka päivittäin vaikkapa henkarilla, niin että ripustat farkut lahkeista roikkumaan. Näin paino on roikkuvassa päässä ja farkut saavat levätä ja samalla ne palautuvat muotoonsa.

Pesukoneessa farkut pestään aina 30 asteessa. Pesukonetta varten farkut käännetään nurinpäin ja kaikki vetoketjut ja napit suljetaan, jotta ne eivät vahingoita kangasta. PESUAINEEN MÄÄRÄ ON KRIITTISIN VAIHE - liika pesuaine vahingoittaa farkkujen kangasta, sillä se on erittäin tehokasta tiivistettä.

Ruokalusikallinen pesuainetta per farkku riittää! Älä käytä huuhteluainetta, sillä se pilaa elastisuuden.

Muista valita AINA pitkä pesuohjelma!

Usein pesukoneet ovat energiatehokkaita ja säästävät vettä ja sähköä. Jos vettä ei ole riittävästi farkkujen huuhteluvaiheessa, jää pesuaine ikävästi farkkuun ja se näkyy vaaleina pitkinä viivoina kankaassa. Muista aina että pesuaine on tiivistettä ja erittäin tehokasta ja se täytyy huuhdella huolellisesti pois kuidusta. 

Kuivaaminen onnistuu housuhengarilla jossa on nipsut, pyykkinaru aiheuttaa taitteita. Muistathan, että rumpukuivaus on tarkoitettu vain lakanapyykille ja pyyhkeille, ei lainkaan vaatteille. Kyllä!

Värilliset tai tummat farkut voivat laskea kuivaväriä ennen ensimmästä pesua - olethan siis varovainen vaaleiden alusvaatteiden kanssa.

MAALISKUUN AJAN SAAT KAIKKI NAISTEN JA MIESTEN HOUSUT -20% ALENNUKSELLA

HOUSUKAMPANJAAN KLIKKAAT SUORAAN TÄSTÄ

Jos haluat tutustua miesten valikoimaan:

MIESTEN FARKKUIHIN TÄSTÄ

MIESTEN HOUSUIHIN TÄSTÄ

Jos haluat tutustua naisten valikoimaan:

NAISTEN FARKKUIHIN TÄSTÄ

NAISTEN HOUSUIHIN TÄSTÄ

Nähdään housukaupoilla Muotitalossa!

kauppias Jaana 

VERKKOKAUPPAAN PÄÄSET SUORAAN TÄSTÄ

Kauppiaan blogi

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 21.11.2019 alkaen.

Verkkokauppa

Muotitalo Puki
Olavinkatu 56
57100 Savonlinna

015 272 544
jaana.kinnunen@muotitalo.fi
muotitalo.fi
0915691-7

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksaminen ja maksutavat

Maksupalveluna toimii Klarna Checkout, jonka kautta maksuvaihtoehtoina toimivat lasku, osamaksu, korttimaksu sekä verkkopankkimaksut.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt muotitalopuki yleiset ehdot.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

Muotitalo Puki
Olavinkatu 56
57100 Savonlinna

015 272 544
jaana.kinnunen@muotitalo.fi
muotitalo.fi
0915691-7

Toimitustavat ja -kulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Poikkeukset toimitusaika-arvioihin on kerrottu, jos ostoskorissa on varastosta loppuneita tuotteita ja ilmoitamme myös mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilaamisen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Palautusehdot

Peruuttamisoikeus

Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu tai ladattavien tuotteiden kohdalla tilauksen vastaanottohetkestä.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla). Voitte käyttää myös tulostettavaa palautuslomakettamme, mutta sen käyttö ei ole pakollista. Asiakas vastaa tuotteiden palautuskuluista itse.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, paitsi toimituskustannukset, viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seuraus- ta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemanne toimitustavan kuljetusyhtiölle.