Lomalle Savonlinnaan!

Suomen kesän pääkaupunki ja Saimaan Venetsia

Kun juhannus on vietetty, käsillä on monesti se hetki kun suomessa suunnataan kesälomalle. Moni miettii minne lähtisi, kotimaanmatkailu on nyt ”se juttu” ja Savonlinna on tunnetusti kesän matkailukaupunkien ykkönen! Meillä on avautunut myös uusia pikkukauppoja ja paljon uusia kesäravintoloita. Tässäpä sinulle valmis Savonlinna päivä, me olemme täällä valmiina!

Savonlinna on ykkönen. Kyllä, näin totesi minulle asiakkaani eteläisestä suomesta. Naantalia ja Hankoa hehkutetaan mutta ne, jotka niin tekevät eivät ole käyneet Savonlinnassa, hän sanoi. Voin toki syntyperäisenä Savonlinnalaisena, Naantalissa ja Hangossa käyneenä tähän täysin yhtyä.

Savonlinna loma - citylomailua mutta olo on kuin mökillä olisi 

Me elämme nyt täällä Savonlinnassa toista kesäämme ilman Oopperajuhlia. Mikä on toisin?

Aika paljon on toisin. Meillä on valtava määrä täällä ihmisiä, matkailijoita, lapsiperheitä, reppureissaajia ja nuoria pariskuntia, kaveriporukoita, mökkeilijöitä ja citychillaajia sekä ”hidastajia”, etätyöntekijöitä unohtamatta. Savonlinna on ”the juttu”, se on kaikkien huulilla ja sydämessä. Savonlinnaan on kuin huomaamatta avautunut uusia sisustus - ja lifestylemyymälöitä aivan kaupungin keskustaan. Myös taidegalleria Tapani Piirto on avautunut aivan keskustan pääkadulle. "Summertime" teemaa kantava näyttely on avoinna osoitteessa Olavinkatu 46 15.8.saakka. Tyhjiä liiketiloja on enää vain muutamia. Todellinen ilon aihe! 

Ne matkailijat, jotka kävivät viime kesänä, sanoivat tulevansa uudelleen. Olemme saavuttaneet kaupunkina jotakin sellaista mitä Oopperajuhlatkaan eivät ole meille voineet tuoda. Uusia matkailijoita jotka tulevat tänne kauniin kaupunkimme vuoksi. 

Ja ovatpa monet tulleet tutustumaan kaupunkiimme myös Muotitalon innostamana. On tultu tutustumaan pienen kaupungin kivijalkakauppaan johon on tutustuttu verkkokaupan kautta. Se lämmittää minun sydäntäni suuresti ja antaa lisää motivaatiota rakastamaani työhön. 

Mutta on tässä toki toinenkin puoli. Moni kauppias ja yrittäjä on jäänyt myynnillisesti silti aiemmista vuosista kauas takamatkalle. Asiakasprofiili on ollut hyvin erilainen. Ravintoloissa on käyty lounaalla ja viini ja samppanja ei ole iltaisin virrannut entiseen tahtiin. Illalliset ovat vaihtuneet pizzan nautiskeluun ja viiden ruokalajin illalliset ovat muuttuneet talon burgereiksi.

Viimehetken oopperavaatetusta ei ole hankittu eikä ryhmät ole bussi – ja taksikuljetuksia linnaan tilanneet. Tähän onneksi on ehditty nyt varautua paremmin yhden kesän opiskelun jälkeen kaikkialla. Oopperajuhlat me tarvitsemme ja ne on meille ehdottoman tärkeät. Olemme saaneet kaupunkina myös paljon itsevarmuutta että meidän vetovoimamme riittää kantamaan myös vaikeina aikoina. 

Rennot asut ja mukavat lomavaatteet kaupunkipäivään

Myös meillä Muotitalossa valikoima on juuri nyt sellainen, että kotimaan matkailija löytää lomavaatetusta juuri siihen tarkoitukseen, joka hänellä on. Valikoimamme on tarkoin harkittu ja suunniteltu juuri tätä kesää varten. Rentoja mekkoja arkeen, pieneen juhlaan ja mukavia matkavaatteita. Miehille rentoja trikoopaitoja ja shortseja sekä vilpoisaa pellavaa ja uutuutena joustavat, tyylikkäästä trikookankaasta valmistetut mukavan rennot irtotakit ilman vuoritusta. 

Voglia Kesä Pop Up Shop myymälässämme

Avasimme Voglian kanssa yhdessä Kesä Pop Up Shopin myymäläämme. Valikoima täydentyy koko kesän ajan ja shopista löydät huolettomia loma-asuja ja tuttuja Voglia klassikkoja. Yhdessä Muotitalon valikoiman kanssa ja sitä täydentäen, voimme tarjota asiakkaillemme laajemman ja monipuolisemman valikoiman. 

Savonlinna - nautintoja kaikille aisteille

Savonlinnan ravintola – ja kahvilamaailmaan on tullut paljon uutta viime kesän jälkeen ja pelkästään niiden vuoksi kannattaa tulla ehdottomasti meille tänne vaikkapa uudestaan. Riihisaareen, museon viereen, aivan Olavinlinnnan vastapäätä on Saima Kahvila ja Hotelli avannut vohvelikahvilan ja kahvilan vieressä, aidan toisella puolella, laiduntavat lampaat. Mainio idea!

Savonniemeen, Ravintola Huwilan viereen on avautunut loistava Wohvelikeidas kuplavohvelikahvila. Upea puuterassi on rakennettu kolmeen eri tasoon ja näkymä on kaupungin upein, suoraan kohti Savonlinnan satamaa ja höyrylaivoja. 

Ravintola Huwilan piha-aluetta kunnostetaan parasta-aikaa ja se valmistuu juuri parhaaseen sesonkiin. Huwilan liveklubin keikat ovat jo kesälegenda Savonlinnassa ja ne voit kurkata täältä. Oma suosikkini Illansuu astuu lavalle 13.8. ja olen taatusti eturivissä. 

Kesäravintoloita ja uusia upeita terasseja

Olavinlinnan liepeille on avautunut uusi Hawanna Summer Paradise kesäravintola, joka on aivan uskomaton paikka. Suloiset riippukeinut ja karibia henkinen sisustus ovat kuin suoraan tropiikista. Onpa terassin nurkassa jopa pieni hiekkarantakin ja pinkit aurinkotuolit odottavat kutsuvasti nautiskelijoita. Ravintolan puolella tarjoillaan lankkupitsaa ja poke bowl kulhoja. Hawanna Barin drinkkilista on loistava ja koirakaverit ovat myös tervetulleita terassille.

Olavinlinnan läheisyydessä on rantakadulla kesäravintoloita varmasti jokaiseen makuun. Ja aika moneen niistä saa tuoda koirakaverinkin mukaan. Koirille on jopa oma menu, vaikkapa esimerkiksi Hospitzin puutarha bistrossa. Bistrolla on kesän ajan paljon ohjelmaa ja musiikki-iltoja. Musiikkielämys puutarhassa, omenapuiden alla on varmasti unohtumaton elämys.

Linnan vastapäätä sijaitsee Linnakrouvi niminen ravintola. Ravintolasta on upeat näköalat Olavinlinnalle ja suuri monikerroksinen terassi. Kesäravintola Linnakrouvi juhlii tänä kesänä 30 vuotista taivaltaan ja ravintolassa on monta upeaa teemailtaa. Oma suosikkini on ehdottomasti Champagne Pol Roger Pop Up 8.-9.7.

Hurmaava Linnankatu 

Saima Kahvila on aivan oma maailmansa Savonlinnassa. Kahvila sijaitsee Linnankadulla aivan Olavinlinnan lähellä. Loistava Saiman iltapäivätee on ehdoton ”must” ja kahvilan sisustus henkii vanhan ajan tunnelmaa. Ikkunasta avautuu näkymä Olavinlinnalle ja terassilla voi nautiskella vaikkapa kannullisen vilvoittavaa jääteetä. Kahvilassa on myös lounas ja ehdottomasti kaupungin paras burger. Linnankadulla kannattaa tutustua myös hurmaaviin käsityöläisten pikkupuoteihin ja Saimatalon Kauppaan. Kauppa sijaitsee kahvilan alakerrassa. 

Saiman läheisyydessä sijaitsee Street Bar & Restaurat Sarastro. Hurmaavan puutarhan alapuolella sijaitseva kesäravintola on yksi omista suosikeistani. Keittiömestari Ville Tuunanen on kehitellyt kesän menuun upeita, kaikkia aisteja hiveleviä makunautintoja.

Savonlinnan tori on kaupungin sydän

Torin kupeessa on jo legendaksi muodostunut Ovaskan perheen Kalastajankoju. Kojulla saat nauttia kaupungin parhaat ja tuoreimmat muikut, jotka on juuri niin rapeita ja maukkaita kun niiden kuuluu ollakin. Veden päällä kelluva terassi on vilpoisa paikka kuumanakin kesäpäivänä. Terassilla on myös suojaisa sisäosa jossa voi nauttia muikkuaterian vaikka sää ei olisi niin helteinenkään. 

Kalastajankojulta voit suunnata vaikkapa risteilylle tai jälkiruualle Lippakioskille. Lipalta saat kaupungin parhaat pehmikset ja näköala on suoraan satamaan. Auringon laskua voikin sitten jäädä odottelemaan Waahdon terassille satamalaiturin vastapäätä ja ihailla samalla satamaan risteilyltä lipuvia höyrylaivoja.

Höyrylaivaristeily kuuluu ehdottomasti Savonlinna päivään. Risteillä voit kaupungin ympäri tai vaikkapa vähän kauemmaksikin, vaikkapa Punkaharjulle. 

Savonlinna - siltojen kaupunki

Moni ei ole ymmärtänyt, että meillä Savonlinnassa vesi ympäröi kaikkialla kaupunkia. Uimaan voit huoletta pulahtaa melkeinpä missä vaan. Kevyenliikenteen väylät ympäröivät kaupunkia ja ne kulkevat Saimaan rantaa pitkin. Totta! Mystinen Olavinlinna seisoo ylväänä Kyrönsalmessa ja Savonlinnaa on myös siltojen kaupungiksi nimitetty. Siltoja meillä onkin paljon ja yksi kauneimmista on kuvassakin oleva Torisilta.

Vanha rautatiesilta on paikka, jossa moni haluaa kuvata itsensä.

Kuplavohveleita ja lettukahvila

Kasinon saarille vie kaunis puusilta ja saarilla on suloinen vaaleanpunainen Lettukahvila Kalliolinna. Sinne kannattaa suunnata ehdottomasti nautiskelemaan kesän maistuvimmat letut. Saarella kiertää mukava luontopolku ja kallioilla voi ottaa aurinkoa ja uida rauhassa. Saarella sijaitsee myös nuotiopaikka ja laavu. Ja tämä kaikki siis aivan Savonlinnan keskustassa, Saimaan rannalla!

Kaikkien aikojen kesä

Näin ovat monet asiakkaani todenneet. Lämpö on hellinyt ja kesä on tuntunut jo pitkältä vaikka vasta ollaan keskikesässä. 

Savonlinnan kaupallinen keskusta sijaitsee sataman ja torin alueelta muutaman "kiven heiton päässä". Torin laidalta kävelet sillan yli ja sitten alkaakin mukava kivijalkakauppojen rivistö, joka jatkuu pitkin Olavinkatua aina Muotitalolle saakka. Me sijaitsemme aivan Olavinkadun, Savonlinnan pääkadun toisessa päässä. Matkan varrella on monta mielenkiintoista kauppaa ja ainakin AmandaB sisustuskaupassa vierailuun kannattaa varata aikaa vähän enemmän. 

Tämä kesä on ollut myös muodin rintamalla ainutlaatuinen. Ennustin keväällä että tästä tulee kyllä kaikkien aikojen mekkokesä ja niin se on sitä ollutkin. Moni asiakkaistani on ostanut kerralla jopa neljäkin mekkoa ja todennut että helpompaa kesä - ja helleasua ei olekkaan. Joko sinä olet tutustunut Muotitalon mekkovalikoimaan? Suosikkisi voit valita täältä.

Jos et ole mekkotyyppi niin Savonlinnan kesään on mukava tutustua vaikkapa kesäisissä caprihousuissa tai vajaamittaisissa kamokuosisissa uutuushousuissa. Nämä saapuivat myymäläämme tällä viikolla. ALE KAMPANJAMME alkaa myymälässämme maanantaina 28.6. ja verkkokaupassa ALE on käynnissä jo nyt. ALE KAMPANJAAMME pääset tutustumaan tästä.

Kaikki tarvittava citylomaan rantapyyhkeinen mahtuu uuteen Muotitalon logokassiin joka löytyy nyt myös verkkokaupastamme. Kassin voit tilata suoraan kotiisi kirjeenä. Hinta 15€ ja postitus on meillä aina ilmainen. Ekologisen kangaskassin pääset tilaamaan tästä.

Kurkkaa  VERKKOKAUPAN UUTUUKSIIMME TÄÄLLÄ ja tervetuloa myymäläämme moikkaamaan jos olet Savonlinnassa. 

t.kauppias Jaana

Kauppiaan blogi

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 21.11.2019 alkaen.

Verkkokauppa

Muotitalo Puki
Olavinkatu 56
57100 Savonlinna

015 272 544
jaana.kinnunen@muotitalo.fi
muotitalo.fi
0915691-7

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksaminen ja maksutavat

Maksupalveluna toimii Klarna Checkout, jonka kautta maksuvaihtoehtoina toimivat lasku, osamaksu, korttimaksu sekä verkkopankkimaksut.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt muotitalopuki yleiset ehdot.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

Muotitalo Puki
Olavinkatu 56
57100 Savonlinna

015 272 544
jaana.kinnunen@muotitalo.fi
muotitalo.fi
0915691-7

Toimitustavat ja -kulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Poikkeukset toimitusaika-arvioihin on kerrottu, jos ostoskorissa on varastosta loppuneita tuotteita ja ilmoitamme myös mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilaamisen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Palautusehdot

Peruuttamisoikeus

Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu tai ladattavien tuotteiden kohdalla tilauksen vastaanottohetkestä.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla). Voitte käyttää myös tulostettavaa palautuslomakettamme, mutta sen käyttö ei ole pakollista. Asiakas vastaa tuotteiden palautuskuluista itse.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, paitsi toimituskustannukset, viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seuraus- ta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemanne toimitustavan kuljetusyhtiölle.