Neuletrendit - vinkit neuleostoksille

Lue kauppiaan vinkit neuleiden hoitoon ja stailaukseen

Syksyn ja talven neuletrendit 

Tämän talven neulemuoti suosii poolokauluksia, kirjailuja, pörröisiä pintoja ja pehmeitä materiaaleja. Vaikutteita on saatu norjalaisneuleista ja lämpöisiin neuleisiin on ihana kietoutua koko pitkän talvikauden ajan. 

Soulmate Masami neuletakki on jakkumainen ja edessä on napit. Neuleen kuviointi henkii syksyn vahvaa kirjoneuletrendiä

Panosta määrän sijasta neuleen laatuun

Olipa neule sitten puuvillaa, villaa, merinovillaa, silkkiä tai pellavaa, muuntokuitua tai keinokuitua, neuleen on oltava pehmeä ja mukava päällä. Sama pätee naisilla ja miehillä. Helppohoitoisuus on aina plussaa ja konepestävyys melkein itsestäänselvyys

Me olemme panostaneet valikoimassamme laatuun. Vaikka kokonaan keinokuituinen neule olisi kuinka nätti, on se nopeasti parhaat päivänsä nähnyt. Keinokuituinen neule ei ole lämmin eikä mukava päällä. Pieni määrä keinokuitua villan, viskoosin tai puuvillan mukana ei ole niin paha asia. Aidot materiaalit ovat hengittäviä, kevyitä ja tekevät neuleista lämpimiä sekä pitkäikäisiä. 

ISay Robin neule on väljä ja neuleessa on v-pääntie. Materiaali on suoloisen pehmeää 100% villaa. Sivusaumojen halkiot antaa neuleelle tunikamaisen ilmeen ja neule löytyy vaalean beigen sävyssä ja konjakin värissä. 

VINKKI: Pue reilu v-pääntie neule mekkojen päälle!

Valitse sopiva ja istuva malli

Neuleen on oltava malliltaan käyttäjälleen sopiva. Vaikka neule on joustavaa materiaalia, on koko ja istuvuus tärkeää. Jos puuvillaneule on liian iso se luo useasti raskaan vaikutelman koko olemukseen. Liian pieni neule taas on neuleen kuidulle epäedullista. Neule venyy vääristä paikoista ja voi kulua myös epätasaisesti. 

Meidän laajan neulevalikoiman lähtökohta on laatu ja pitkäikäisyys. Valikoimasta löytyy niin poolokauluksellisia, tunikamallisia kuin lyhyitä jakkumallisia neuleitakin. Myös twinset on palannut mallistoon eli neulesetti jossa pusero ja neuletakki ovat samaa materiaalia. 

Tartu rohkeasti uusiin väreihin

Syksyn värimaailma on pehmeä mutta merinovillasta löytyy myös kirkkaampia värisävyjä. Claire Woman Pippa merinovillaneuleeseen saat samasta materiaalista Fiona huivin.

VINKKI: Pue Fiona huivi Pippa neuleen päälle ponchon tapaan!

Kokeile rohkeasti uusia malleja, neuletunikoita ja neulemekkoja

Neulemekot ovat jokasyksyisiä kestosuosikkeja. Tänä syksynä joukkoon on liittynyt myös  neulehameet. Neuleista ja neulehameista saat kivoja settejä yhdistämällä saman sarjan neuleen ja hameen. Settejä löytyy mallistostamme Gantilta, Milanolta ja Masailta. Ihania neulemekkoja löytyy Esqualolta ja Gantilata.

Neulemekoissa leikitellään erilaisilla neuloksilla, mallit on väljiä tai vartalonmyötäisiä, pääntiet poolokauluksia tai klassista o-pääntietä. 

Esqualo Rib & Pattern Neulemekossa on poolokaulus ja helma on vinoruudutettua neuletta. Mekko löytyy mustana ja luonnonvaaleana värissä sand. Mekko on polvimittainen ja siro. 

Gant Superfine Lambswool neulemekko on väljälinjainen ja ulottuu polven alapuolelle. Klassinen neulemekko kestää aikaa ja on monikäyttöinen

VINKKI: Asusta neulemekot erilaisilla vöillä. Voit pukea neulemekot myös tunikaksi housujen kanssa!

Milano Italy Round Collar neule ja Ribbed Skirt neulehame yhdessä tai erikseen. Neuleen sivusaumoissa on reilut halkiot ja hiha on vajaamittainen. Neulehameessa on hieman alaspäin levenevä malli ja kuminauhavyötärö. 

VINKKI: Pue neuleen alle trikoopoolo tai valkoinen paitapusero! 

Kauppiaan suosikit

Brava neulemekko on yksi omista suosikeistani. Neulemekko on reilu ja rento, väljälinjainen ja polven alle ulottuva. Tykkään erityisesti neulemekon pörröisestä pinnasta ja väljästä poolokauluksestaBrava neulemekko löytyy myös liilan värisenä. Koko on helppo valita kahdesta vaihtoehdosta, S/M tai L/LX, päälläni on kuvassa pienempi koko. 

VINKKI: Pue neulemekon kanssa reilut saappaat tai maiharit, heitä kaulalle iso huivi ja asusta nahkarotsilla tai lyhyellä rotsilla!

Helpot neuletunikat

Pidän itse kovasti pitkistä ja pepun peittävistä neuleista. Ne lämmittävät mukavasti ja ovat jotenkin rentoja ja helppoja. Ei ole niin väliä onko neule ohut tai paksu, mutta tykkään että sivulla on halkiot kuten tässä Rennah neuleessa. Neuleen hihansuut ja helma on ribneulosta ja muu osa palmikkoneulosta. Poolokauluksen voit kääntää kahteen tai kolmeen kertaan rullalle. Ihanan pehmeä puuvillaneule!

Merinovillainen Puk neuletunika on klassikko. Reilu ja väljälinjainen tunika ulottuu lantion alle ja on takaa pidempi kuin edestä. Sivuhalkiot antaa neuleelle a-linjaisen vaikutelman. Neuletunika löytyy myös vihreänä. 

VINKKI: Pue Puk neule kapean Liza Leggings housun kanssa

TUTUSTU NAISTEN NEULEVALIKOIMAAN TÄSSÄ

Miesten neuleissa klassiset suosikit pitävät pintansa

Miesten neulevalikoima on laaja. Miehillä neule on usein osa työasua ja alle puetaan kauluspaita, ohut trikoopoolo tai t-paita.

VINKKI: Villaneule on helppo pitää raikkaana tuulettamalla. Pue neuleen alle kauluspaita, poolo tai t-paita. Pese vain alla olevaa paitaa tai pooloa ja vältä neuleiden turhaa pesua. Lue blogin lopusta neuleiden hoito-ohjeet. 

Tommy Hilfiger Lambswool C Neck neule on kevyttä ja ohutta 100% lampaanvillaa. Neule löytyy harmaana ja farkunsinisenä. Villa on mukava, hengittävä ja tyylikäs työvaate läpi talven. 

Mel Zipcollar neuleessa on kätevä vetoketju pääntiellä. Voit säätää kaula-aukon kokoa ja alle sopii mainiosti kauluspaita. 

Zipcollar, o-pääntie, poolo vai v-pääntie

Miesten neulemallistossa on enemmän pääntievaihtoehtoja kuin naisten mallistossa. Zipcollar eli vetoketjupääntie on hyvä vaihtoehto jos haluat neuleeseen näyttävyyttä. Vetoketjupääntien voit kääntää kaulusmaisesti tai pitää kokonaan auki. Voit pukea alle kauluspaidan tai t-paidan. 

Helppo ja tyylikäs Gant Classic Cotton Rollneck pooloneule on tyylikäs ja materiaali on pehmeää ja helppohoitoista puuvillaa. 

VINKKI: Pue pooloneule pikkutakkien ja blazereiden alle!

TUTUSTU MIESTEN NEULEVALIKOIMAN TÄSSÄ

Neuleiden huolto

Neuleen oikea pesu on tärkeää mutta yhtä tärkeää on myös oikea huolto. Villaneuletta kannattaa pestä mahdollisimman vähän, tuulettamisella pärjää pitkälle. Villaneuleen alla kannattaa käyttää t-paitaa, alustoppia tai kauluspaitaa jolloin ylimääräisiltä pesukerroilta välttyy. 

Suloisen ja muhkean Rhona neuleen kanssa yhdistin leveät, vajaalahkeiset Culotte Pants housut. Lyhyt neule sopii hyvin leveiden housujen kaveriksi. 

VINKKI: Älä käytä pörröpintaiseen neuleeseen nukkaleikkuria!

Kaikki villa nyppyyntyy ajastaan, niin laadukas kuin vähemmän laadukaskin. Suuri ero on siinä saako nypyt poistettua. Nyppyyntyminen ei itsessään kerro onko neuleen villalaatu hyvää vai huonoa. Nypyt ovat aina tekstiilin pinnalle kertynyttä irtokuitua, ne takertuvat toisiinsa ja muodostavat nypyn. Myös hankaus aiheuttaa nyppyyntymistä. Olkapäät ja vatsan seutu saattavat toistuvasti nyppyyntyä esimerkiksi laukun hihnasta tai työpöydästä. Kainalot ovat alue joka nyppyyntyy aina, sitä ei voi välttää. 

Muistathan että vaikka neule nyppyyntyy alussa, voi olla että se rauhoittuu kun kaikki irtokuitu on neuleesta irronnut. 

Rhona mohairneuleen huolloksi riittää tuuletus ja kevyt harjaus. Harjaamalla pidät neuleen pinnan suloisen pörröisenä. 

VINKKI: Pue neuleiden alle toppi tai paitis ja näin pidennät pesuväliä!

Kutittaako villa?

Villoja on erilaisia, eivätkä kaikki laadut kutita yhtä paljon. Nyrkkisääntönä voi pitää että mitä hienompi kuitu, sitä vähemmän villa kutittaa. Jokaisella laadulla on omat erityispiirteensä. Lampaanvilla on karkeaa, mohair kiiltävää ja kuohkeaa. Kasmir on hyvin hienoa ja ohutta villaa, joka pitää hyvin lämpöä.

Kaikkein ohuimpia ja pehmoisimpia villalaatuja ovat merinovilla, angora ja kasmir. Kasmir ja merino eivät kutita samaan tapaan kuin karkea lampaanvilla.

”Mitä ohuempi kuitu ja hienompi lanka, sitä miellyttävämpää villa on iholle”, sanoo Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n standardisointipäällikkö Satu Nissi-Rantakömi.

Joidenkin iho reagoi villaan erityisen herkästi. Jos olet hyvin herkkäihoinen tai allerginen, hienoinkin villa voi ärsyttää. Jos olet herkkä, Brava neule on vaihtoehto sinulle. Neuleessa on pörröinen pinta ja villaneuleen ulkonäkö, mutta neuleessa on vain 8% villaa. Misha pipo on oma suosikkini. Ohut materiaali sopii syksyyn ja pinta on pörröinen. Pipossa löytyy myös vedenvihreä sävy.  Misha pipon kaveriksi yhdistin Thora villahuivin mustana. Huivista löytyy 4 värivaihtoehtoa. 

Viisi vinkkiä neuleiden huoltoon

1.RAIKASTA TUULETTAMALLA

Neuleiden perushuolloksi riittää säännöllinen tuulettaminen. Kostea ulkoilma on paras, mutta pidä neule sateelta suojassa. Ulkoilma raikastaa neuleet ja mutta säästää neuleen pintaa kulumiselta. Esimerkiksi villa hylkii likaa ja puhdistuu siksi helposti. 

Tuuleta neule jokaisen käyttökerran jälkeen. Anna neuleen kuivua tuuletuksen jälkeen ennen kuin viet neuleen vaatekaappiin. Säilytä neuleet aina hyllyssä! Hengari venyttää turhaan olkalinjaa. 

2.HARJAA NEULE SIISTIKSI

Neuleeseen kertyy käytössä karvoja, pölyä ja irtolikaa sekä nukkaa. Käytä vaateharjaa, se irrottaa karvat ja irtolian. Voit käyttää teippiharjaa tai perinteistä vaateharjaa. Harjaa neule yhdensuuntaisin vedoin, ei edestakaisin. Harjaaminen estää myös nyppyyntymistä tehokkaasti!

3.POISTA NYPYT

Harjaaminen ei tepsi nyppyihin aina, joten käytä nyppyjen poistoon nukkakampaa tai nukkaleikkuria. Älä käytä nukkaleikkuria pörröisiin neuleisiin! Se vie neuleelle ominaisen pörheyden mennessään. 

4.HÖYRYTÄ

Höyryttämällä raikastat nopeasti neuleet. Tämä toimii samoin kuin tuulettaminen. Neule on rypyttömänä kuin uusi ja höyryttämällä saat muotonsa menettäneen neuleen takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Liikuta höyrylaitetta tai höyrysilitysrautaa neuleen pinnalla kevyesti, älä paina kiinni neuleeseen. Neuleen voit höyryttää myös suihkussa, laita neule suihkun ajaksi ja jälkeen kosteaan suihkutilaan. 

5.PESE HARVOIN JA HELLÄSTI 

Poista tahrat paikallisesti ja vältä neuleen turhaa pesua. Noudata aina pesuohjetta ja käytä pesuainetta maltillisesti. Käytä villalle tarkoitettua pesuainetta ja kuivata neuleet ilmavasti. Älä venytä ja hankaa neuletta.

Puuvillaneuleen kuivatuksessa kannattaa olla tarkkana, usein tasokuivaus pitää neuleen ryhdissään eikä neule veny kuivatuksen aikana. Tasokuivatauksessa neule tulee kääntää useaan kertaan että neule kuivuu tasaisesti. 

Merinovillaneuleen pesulapussa lukee usein käsinpesu, mutta useimmissa pesukoneissa on kylmäpesuohjelma, jolla merinovillan voi pestä. Pesukoneen rumpu saattaa kuluttaa neuleen pintaa ja kannattaa käyttää isoa pesupussia jos materiaali on ohut ja herkkä. Säädä linkouskierrokset alas, älä käytä kuivausrumpua. 

Olen itse suuri neuleiden ystävä ja viluisena tykkään erityisen paljon villasta. Lämpimästi tervetuloa myymäläämme tai verkkokauppaamme, autan mielelläni sinua suosikkineuleesi hankinnassa. 

Toivottavasti vinkeistäni oli apua!

t.kauppias Jaana

VERKKOKAUPPAAN PÄÄSET SUORAAN TÄSTÄ

Kauppiaan blogi

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 21.11.2019 alkaen.

Verkkokauppa

Muotitalo Puki
Olavinkatu 56
57100 Savonlinna

015 272 544
jaana.kinnunen@muotitalo.fi
muotitalo.fi
0915691-7

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksaminen ja maksutavat

Maksupalveluna toimii Klarna Checkout, jonka kautta maksuvaihtoehtoina toimivat lasku, osamaksu, korttimaksu sekä verkkopankkimaksut.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Klarna AB:n (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt muotitalopuki yleiset ehdot.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

Muotitalo Puki
Olavinkatu 56
57100 Savonlinna

015 272 544
jaana.kinnunen@muotitalo.fi
muotitalo.fi
0915691-7

Toimitustavat ja -kulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Poikkeukset toimitusaika-arvioihin on kerrottu, jos ostoskorissa on varastosta loppuneita tuotteita ja ilmoitamme myös mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilaamisen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Palautusehdot

Peruuttamisoikeus

Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu tai ladattavien tuotteiden kohdalla tilauksen vastaanottohetkestä.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla). Voitte käyttää myös tulostettavaa palautuslomakettamme, mutta sen käyttö ei ole pakollista. Asiakas vastaa tuotteiden palautuskuluista itse.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, paitsi toimituskustannukset, viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seuraus- ta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemanne toimitustavan kuljetusyhtiölle.