HÄÄT

Miten pukeutua häihin, jos pukukoodia ei erikseen ole määritelty? Perussääntönä voi sanoa, että vieraat pukeutuvat häihin juhlavasti, mutta ei paremmin tai samalla lailla kuin morsiuspari. Morsiusparilla on oikeus erottua muusta juhlaväestä pukeutumisellaan.

Miesvieraiden tulee pukeutua häissä pukuun. Kesäisissä päivähäissä puku voi olla vaalea tai muutoin värillinen. Tumman puvun kanssa käytetään juhlavaa paitasolmioyhdistelmää. Kauluspaidan on oltava pitkähihainen ja se voi olla värillinen tai valkoinen, kunhan solmio on rennompi. Klassiset solmiot (valkoinen, kultainen) on varattu sulhaselle ja lähisuvun miehille. Usein isot häät ovat muodollisempia kuin pienet. Tavallisesti sulhasen ja bestmanin lisäksi morsiamen ja sulhasen isät ja veljet pukeutuvat yhtenevästi.

Naisvieraiden asu ei saa olla musta eikä valkoinen, eikä mielellään kirkas punainen. Väreistä valkoinen on varattu morsiamelle, vaikka morsiamen puku ei valkoinen olisikaan. Musta taas on surun väri ja punainen vetää liikaa huomiota päivän kuningattaresta. Nykyään morsian pukeutuu useammin vaalean eri sävyihin, joten niitäkin kannattaa välttää.

Muotiposti


Haluatko meiltä muotipostia tai kutsun VIP-iltaamme?

Please leave this field empty.